La Casa Tudorii, ediţia 2025: Cine a impresionat prin produsele culinare
La Casa Tudorii, ediţia 2025, a fost o nouă ediție la superlativ, cu produse culinare inedite și apreciate de mii de vizitatori.
La Casa Tudorii, ediția 2025, eveniment culinar ialomițean organizat de Consiliul Județean Ialomița și așteptat un an de zile, s-a ridicat din nou la nivelul așteptărilor, în ciuda restricțiilor financiare ce au diluat reprezentanțiile artistice.
Festivalul-concurs de tradiție culinară specifică județului Ialomița a reunit zeci de participanți care au adus în fața vizitatorilor preparate tradiționale, pregătite cu migală, gust și mult suflet.
Bucătării din localități ialomițene le-au prezentat pofticioșilor produse spectaculoase, multe dintre ele necunoscute publicului.
DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA EVENIMENTUL GASTRONOMIC LA CASA TUDORII – EDIȚIA 2025!
După o zi plină de savoare, tradiție și emoție, juriul a avut cea mai grea misiune, să stabilească cele mai bune dintre cele mai bune produse participante la categoriile de preparate.
„Mărculeștencele Iscusite” au luat marele premiu
Produsele ce au impresionat cel mai mult la La Casa Tudorii, ediția 2025, au fost cele oferite de „Mărculeștencele Iscusite”, câștigătoarele marelui premiu în valoare de 2.500 lei.
Premii secțiunea Mâncăruri calde
Categoria Elevi:
Premiul I – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Fetești –„Rață umplută cu sarmale”
Premiul II – Gașca Gustului Ciulnița – „Altfel de gutui umplute”
Premiul III – Școala Gimnazială Bordușani – „Storceag de pește”
Categoria Adulți
Premiul I – Muzeul Național al Agriculturii – „Ciorbă de jumări”
Premiul II – Pacioagă Florentina – „Sarmale de somon și crap” și „Crap în foi de viță cu spumă de mămăligă și sos de ustoroi copt”
Premiul III – DGAS Slobozia – „Găină cu prune uscate”
Secțiunea Preparate culinare reci/antreuri
Categoria Elevi
Premiul I – Școala Gimnazială Munteni Buzău – „Sos de castraveciori”
Premiul II – Școala Gimnazială Albești – „Răcitură”
Premiul III – Liceul Tehnologic „Al. Saligny” Fetești – „Salată de icre de crap cu ceapă verde”
Categoria Adulți
Premiul I – Asociația Club Sportiv Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia – „Turte cu ceapă verde și mărar”
Premiul II – Penitenciarul Slobozia – „Chec aperitiv țărănesc”
Premiul III – Gașca Gustului Ciulnița – „Drob de ciuperci”
Secțiunea Patiserie/cofetărie
Categoria Elevi
Premiul I – Colegiul Național „Grigore Moisil” Urziceni – „Prăjitură cu smântână”
Premiul II – Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia – „Plăcintă cu varză”
Premiul III – Școala Gimnazială Giurgeni – „Faguri ” și ”Plăcintă cu iaurt și vișine”
Categoria Adulți
Premiul I – Biblioteca Căzănești – „Pâine voievodală cu ceapă și jumări”
Premiul II – Bucătarașii Las Fierbinți – „Prăjitură cu jumări”
Premiul III – Școala Gimnazială „Sf. Andrei” Slobozia – „Prăjitura râioasă”
Secțiunea Preparate conservate
Categoria Elevi
Premiul I – Școala Gimnazială „Areta Teodorescu” Grivița – „Sos de prune cu ustoroi”
Premiul II – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia – „Dulceață din petale de floarea-soarelui”
Premiul III – Liceul Tehn. „Al. I Cuza” – structura „Mihai Eminescu” – „Zacuscă”
Categoria Adulți
Premiul I – Grupa Bunelor Gospodine Ciulnița – „Dulceață de gogonele verzi”
Premiul II – Delicatețurile Soacrei Mihail Kogălniceanu – „Carne la garniță”
Premiul III – Gospodinele Iscusite Stelnica – „Gem de struguri fără zahăr”